Öğretmen Kadromuz

slider1

Ataşehir Eğitim ve Gelişim Akademisi eğitimci-öğretmen seçiminde kesin kıstaslara sahip bir kurumdur. Çünkü Yabancı Dil Eğitimi teorik, tekrar ve geri bildirim süreçlerine tam hâkimiyetin yanısıra öğrenmeyi ve öğretmeyi sevmeyi, aktüel bilgiyi daima taze tutmayı ve iyi bir kitap okuru olmayı gerektirir. Bu anlamda Akademi öğretmenlerimizin tamamı öncelikle Türkçe’ye hâkim ve Türkçe dil bilgisi noksansız eğitimcilerden oluşmaktadır. Nitekim yaşayan bir kavram olan DİL ancak zengin kelime dağarcığına sahip ve kendisini daima geliştirmeye devam eden öğretmenlerin zihniyle öğretilebilir.

Ataşehir Eğitim ve Gelişim Akademisi’nin eğitimci-öğretmen kadrosu okumayı önemseyen, öğretmeyi seven, zamanı iyi kullanan ve öğrencileriyle övünmek isteyen öğretmenlerden oluşur.

Üniversite eğitimlerinin yanı sıra çeşitli alanlarda yüksek lisans ya da doktora ihtisaslarını yürütmekte olan eğitimci kadro, yabancı gazete-dergileri, internet sitelerini ve İngiliz-Amerikan edebiyatını yakından takip ederek bilgi ve birikimlerini öğrencileriyle paylaşmaktadır.

E-learning hizmetlerine üye olarak takip ettikleri yeni öğretim modellerini ya da yayınlarını Akademi bünyesinde değerlendiren öğretmen kadrosu, öğrencilerinin ihtiyaçlarına dönük çalışma çizelgelerini paylaşırlar. Böylece daima yeni, taze ve modern bir çizgiye sahip sınıf hizmetleriyle çalışmalarını yürütürler.

Ataşehir Eğitim ve Gelişim Akademisi’nin eğitimci-öğretmen kadrosu 4 gruptan oluşmaktadır.

Başlangıç Seviyesi ( Elementary ) için öğrenci kabul eden grup asgari 2 yıl özel ders deneyimine sahip, TOEFL ya da IELS sınavlarında başarı göstermiş ve en az 1 yıl yurt dışında bulunmuş öğretmenlerden oluşmaktadır. Hafta içi ve hafta sonu 5 oturumdan oluşan Başlangıç Seviyesi sınıflarında eğitim vermekte ve öğrencilerine Elementary İngilizce Yeteneği kazandırmanın yanı sıra üst kurlar için de temel oluşturmaktadırlar.

Orta altı ve Orta Seviye (Pre-Intermediate / Intermediate ) sınıflarımızda öğrenci kabul eden grup asgari 3 yıl özel ders deneyimine sahip, TOEFL sınavının yanı sıra ÜDS-KPDS gibi sınavlarda tecrübeli ve en az 1 yıl yurt dışında bulunmuş öğretmenlerden oluşmaktadır. Ayrıca İngiliz ya da Amerikalı bir öğretmen tarafından konuşma (Speaking) testine de tabi tutulan öğretmenlerimiz, hafta içi ve hafta sonu 4 oturumdan oluşan dersliklerde eğitim vermektedirler.

İleri seviye (Advance) sınıflarımızda 1’e 1 eğitim verilmektedir. Öğretmenlerimiz İngilizce Öğretmenliği, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Mütercim Tercümanlık veya İngilizce İşletme gibi lisansların yanı sıra yüksek lisans ve doktora seviyesinde akademik çalışmalara sahiplerdir. Ayrıca uluslararası ölçekli eğitim-öğretim faaliyetlerinin içinde bulunmakta, Avrupa Birliği tarafından yürütülen organizasyonlarda görev almakta ve yabancı yayınlarda makaleler yayınlatmaktadırlar. Advance sınıflarımızda Mühendislik dalları, Bankacılık-Finans, Hukuk, Mimari ve Ticaret İngilizcesi’nin yanı sıra sınav odaklı eğitim de vermekte olan Advance Class öğretmenlerimiz, TOEFL-ÜDS-KPDS-IELTS ve TOEIC sınavları için yoğunlaşmış Test Tekniğine sahiplerdir.

Dinleme ( Listening ), Diyalog-Çoklu Diyalog ( Conversation ), Konuşma ( Speaking ) sınıflarımızda İngiliz, Amerikan, İrlandalı, İskoç ve Polonyalı öğretmenlerimiz bulunmaktadır. Anadili İngilizce olan öğretmenlerimiz interaktif araç gereçlerin yanı sıra Akademi tarafından sağlanan özel amaçlı dinleme kayıtlarını ve BBC E-Learning yöntemlerini kullandırarak, öğrencilerinin üst seviyede dinleme-konuşma-telaffuz becerisine sahip olmalarını hedeflerler. Ayrıca yabancı öğretmenlerimiz seviyesi ne olursa olsun, her sınıf için belli aralıklarla destek eğitimleri vermekle yükümlüdürler. Böylece öğrenci mevcut seviyesine bakılmaksızın yabancı öğretmenlerle kendini sınama ve doğal eksikliklerinin tespit etme imkânını bulur.

Ataşehir Eğitim ve Gelişim Akademisi Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı aydınlanma yolunda yılmaz adımlarla yürüyen, bilginin kutsallığına inanan ve eğitimin yaşamımızdaki en mühim olgu olduğuna inanan eğitimci-öğretmen kadrosuyla sizleri ağırlamak ve başarıyla mezun ettiği yüzlerce öğrenci gibi sizlerle de övünmek için bekliyor.